martes, 3 de mayo de 2011

Volta a Mallorca-332 km

Aquest any 2011 ¡, tenia ganes de fer algun repte diferent, i buscant...buscant, vaig trobar que l´any passat va ser el primer d´una nova aventura: la volta complerta a l´ illa de Mallorca en 312 km en un mateix dia, quina gran idea!!
Llavors despres d´una serie de reserves i canvis d´horaris, partim desde Barcelona cap a Palma, i amb un recordat Ford Fiesta de lloguer ens dirigim Natalia i jo cap a l´hotel que es la base de la prova i organitzacio. Després d´un divendres visitant la bonica ciutat de Palma, al vespre assistim a la exposicio de la cursa amb els convidats Oscar Pereiro i Pedro Horrillo. La previsio era de pluja segura per al dia de la prova.
I comença el dissabte amb el cel completament cobert pero amb el terra sec, ens reunim uns 500 ciclistes a les 7 del matí amb la incertesa si serem capaços de retornar al mateix punt després de fer un petit o gran tomet segons es miri. I amb un primer tram neutralitzat ens dirigim a la serra de Tramuntana.
Les sensacions al començament són prou bones, i ja en el primer port es realitza la típica selecció per la duresa, i ja quedem uns 25 corredors al davant , amb els ex-pros per alli pedalant, fins que arribem a la meitat del segon port i ens trobem amb la sorpresa que la Guardia Civial decideix que una cursa oberta amb chip, passa a ser una passejada de tots juntets, i ho decideix de sobte, la vertitat es que són increibles..comenten que si es salten el control de la policia esta fora de cursa. Personalment decideixo esperar una mica, i ja al davant se´n van uns 12 ciclistes, llavors quan porto uns 10 minuts decideixo jo sol anar tirant, pq allo anava per llarg; i arriba el moment de anar fent la serie de ports, pujant al Puig Major, el punt més alt de la illa amb 1400 metres.
Les cames van facils i vaig remuntant ciclistes, sense competir, pero amb ganes d´anar endavant, llavors arribant a Soller comença el no se quan port i alli arribo fins a un grup, quedava en tercera posició, i paro al primer avituallament o estava una persona molt especial, quina ilusió!! llavors no tothom para, i els que paren amb mi sortim espitosos cap a Valldemosa; i llavors ve un punt critic el creuamnt de la marxa curta i de la llarga, pero jo amb la velocitat i amb la confusio de que tots els que m´acompanyaven giren a l´esquerra jo els segueixo, inclús tiro de tots ells i descenem el port que porta a Palma de Mallorca. Es llavors quan ja estem abaix i un bon tros de uns 10-12 km un d´ells em diu que porto el dorsal de la llarga i que el desviament esta en la part superior, quin error!! quedaven encara més de 220 km i havia de fer 20 km´s extra amb un port dur de retorn...pero jo no desfalleixo, i me n´adono mentres remunto que no sóc l´unic que s´equivoca.. i llavors arribo al punt de divisió, i es aqui la meva sorpresa que uns 50 metres més enllà hi havien els de la guardia civial fent un altre intent de reunió, jo m´enfado moltissim i els crido que en contes de fer aixo haurien de situarse en el punt de confusio, que som ciclistes, i han d´ajudar, no molestar. Tothom parat i jo tiro de nou sol, i remuntant en els 3 ports que queden fins Andratx, i pensant que potser la estimada "pàjara" em vindria a visitar...fins que aaribem a Calvia per un recorregut q 2 anys abans havia fet amb els de CCMontjuic. I allí em retrobo amb la Natalia que em comenta que havia passat..llavors ens reunim un grup de uns 15 ciclistes per a poder fer junts la resta de la marxa, ja que per lo que semblava faria vent i les rectes serien llargues.
Passant per tot el mig de Palma de Mallorca ens ajuda moltissim la policia local que ens fa travessar la ciutat de forma ràpida i efectiva. LLavors estem arribant a la zona de Cap Blanc i les rectes interminables es succeeixen, en aquest moment me nñ adono que encara faltaven uns 170 km per arribar a meta i es faria bastant dur.
Els kilometres es van succeeïnt amb el grup de froma conjunta tirant bastant del grup

1 comentario:

Mandie dijo...

Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back and we'll talk about it.

Thanks!

Mandie Hayes
mandie.hayes10@gmail.com